El practicum dels Graus de Mestre/a no pot reduir-se a l’exercici reproductor d'un ofici, sinó que ha de capacitar l'estudiant per a cooperar eficaçment en la millora de l'educació formal amb les escoles, la universitat i altres agents comunitaris.

 

Aquesta va ser la principal conclusió de la II Jornada sobre formació inicial de Mestres celebrada a la Universitat Jaume I de Castelló el 26 de setembre de 2017. La trobada va insistir en la necessitat que l'escola i la universitat col·laboren estretament en la redefinició del practicum. L'administració es va comprometre a generar les condicions més adequades per a dur a terme aquesta tasca.

​Les jornades, organitzades per la Comissió Gestora dels Graus de Mestre en Educació Infantil i Primària de la UJI amb la col·laboració de la Conselleria d’Educació, van convocar  professionals de les escoles, professorat universitari, estudiants, membres de la Inspecció d'Educació i representants de l'administració educativa de Castelló i de Lleida, sindicats i altres persones i col·lectius de l'àmbit educatiu.

Jordi Coiduras (Universitat de Lleida), amb Nadia Azzouz i Alexandra Moné (Universitat d'Andorra) hi van explicar experiències de practicum dual. Posteriorment, grups heterogenis van debatre alguns dels aspectes fonamentals per al desenvolupament de les pràctiques. Ací reproduïm les seues conclusions

10.5.2017

1. La tutora o el tutor de la universitat ha d’aportar la transferència de coneixement des d’un punt de vista més acadèmic. En canvi, l’aportació fonamental de la tutoria de l’escola ha de realitzar-se des de la tasca diària viscuda i compartida en la funció de mestra.

...

9.26.2017

En el taller, emergiren dos grans eixos que centraren el debat. D’una banda, la necessitat de coordinació entre els diferents agents implicats en els processos d’avaluació (alumnat, supervisores i tutories) i, de l’altra, la seua necessitat de formació, per tal d’estab...

9.26.2017

1. La universitat ha d’aportar coneixements pedagògis, metodològics i teòrics atenent també a les necessitats dels centres. És important que l’alumnat de pràctiques puga aplicar els coneixements per a millorar l’educació, i contrastar-los amb les demandes pròpies de l’...

9.26.2017

1. Les mestres i els mestres de l’escola volen aprendre de l’alumnat de pràctiques. Volen un poc d’innovació, un poc d’aire fresc. Volen que aquestes estudiants tinguen iniciativa i presenten propostes.

2. L’estudiantat aporta canvi. Una altra mirada. Energia. Motivació...

Please reload

CONCLUSIONS

Tutoria i supervisió

Avaluació

Sabers universitat / escola

Aportació de l'estudiantat

1/1
Please reload

Quin practicum volem?
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now