top of page

II Jornades: Repensant els sabers necessaris en la formació de mestres: Qin practicum volem?

La I jornada Repensant els sabers necessaris en la formació de mestres, va subratllar com a principal conclusió la necessitat de trobar espais i temps per a que des de l'escola i la universitat es treballe de manera cooperativa en la millora dels estudis inicials de mestres. 

 

Continuant amb aquest compromís, el Deganat de la Facultat de Ciències Humanes i Socials va promoure la celebració d'unes II Jornades en les quals s'ha aprofundit de manera monogràfica sobre les pràctiques dels Graus de Mestre/a.

Volem un pràcticum rigorós, compromés i transformador, capaç de generar dinàmiques formatives col·laboratives que repercutisquen positivament, tant en el col·lectiu d’estudiants dels Graus de Mestre/a com en els propis formadors i formadores de l'escola i la universitat. D'aquesta manera mentre que la universitat transfereix els seus coneixements, els recicla i els amplifica en continua interlocució amb les escoles, els centres educatius participen de la formació inicial de mestres, aportant-los sabers des de la pràctica docent.

La reflexió i el treball conjunt sobre el practicum de les institucions escolar i universitària ens permetrà avançar en la formació de persones professionals, crítiques, disposades a assumir, de manera cooperativa i en continu aprenentatge, les responsabilitats pròpies que els pertoque com a formadores de mestres de la societat del futur.

Comissió Gestora dels Graus de Mestre/a en Educació Infantil i en Educació Primària.

bottom of page