top of page

Sobre els continguts

1. Cal incloure una matèria de pràctica reflexiva després del Pràcticum on l’estudiant reflexione sobre els recursos metodològics emprats, i faça l’exercici de construcció de l’escola ideal on aborde qüestions com ara els requisits necessaris per ser un bon mestre, com promoure la participació dels agents educatius, etc. Dissenyar projectes educatius és fonamental. Aquesta idea es pot vehicular al TFG.

2. Falta formació específica per a integrar a les famílies i a la comunitat amb l’escola. Conèixer iniciatives i aprofundir en qüestions com ara: la pedagogia sistèmica, les comunitats d’aprenentatge, l’ecologia i gestió emocional, convivència pacífica i transformació de conflictes, etc.

3. Seria interesant incorporar una possible matèria al voltant de bones praxis educatives, o ètica professional, on s’estructure un codi deontològic al voltant de la professió.

4. Cal millorar les competències comunicatives:

a) Oralitat / parlar en públic

b) Enriquir vocabulari

c) Foment de la lectura / mediadors literaris

d) Dramatització

e) Escriptura / preocupació per les faltes d’ortografia

f) Comunicació multimodal, competències mediàtiques, TICs...

5. Coordinar l’estratègia per a l’aprenentatge de les llengües. Possibilitat d’homogeneïtzar les estratègies per a les diferents llengües: castellà, català, anglès.

6. És important no deslligar la teoria de la pràctica en l’aprenentatge: necessitat de reforçar la vessant didàctica de matèries i d'implicar les matèries de teoria i història amb les didàctiques específiques.

7. Enfortir habilitats per treballar per projectes i en equips.

8. Abordar qüestions envers l’avaluació (1) tant en l’exercici docent (reflexionar sobre com avaluar, conèixer proves diagnòstiques, etc.; (2) com en l’avaluació i recerca sobre la tasca docent (investigació i avaluació a l’innovació educativa).

9. Ferramentes per detectar necessitats a l’estudiantat, limitacions, i per fomentar la formació continuada.

10. Aprofundir en el coneixement del desenvolupament evolutiu del xiquet o la xiqueta.

El límit actual de 90 estudiants per aula és inadecuat per poder desenvolupar amb garantia aquestes propostes, com ara l’estructura i l'organització de l’espai a l’aula o el nombre d’estudiants per grup.

bottom of page