top of page

Sobre una possible prova d'accés

1. No hi ha un acord sobre la conveniència d'establir una prova d'accés per als graus de Mestre/a però sí hi ha coincidència en la necessitat de conèixer per què l'alumnat es matricula en aquests estudis i quines són les seus capacitats comunicatives de coneixements vinculats a les matèries del Grau i els seus compromisos amb l'educació.

2. És important que l'alumnat siga conscient de la gran responsabilitat que comporta la seua tasca de mestre o mestra. Per tant, ha de reflexionar des del 1r curs en la seua vocació. Potser un periode de pràctiques en 1r curs pot servir per a realitzar aquest tipus de reflexió

3. Per tal de garantir que l'alumnat que ingressa en els graus conega la realitat de la professió, o almenys la seua vocació educativa, es proposa que per a formalitzar l'ingrés en el Grau no es tinga en compte només la qualificació acadèmica de l'alumnat sinó tambè la seua participació en distints àmbits educatius (monitors de temps lliure, associacions culturals, treball en escoles, voluntariat, etc.)

bottom of page